sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Tukholman tuliaisia

Olen aina tykännyt Tukholmasta ja olen asunutkin siellä puolisen vuotta opiskeluaikoina ja edelleen se tuntuu vähän niin kuin "kotikaupungilta". Noista ajoista on kuitenkin sen verran aikaa (kymmenisen vuotta, hui!!!), että enää ei kyllä kaupungista juurikaan tiedä sellaisia ostosvinkkejä tai loistavia kahviloita/ravintoloita, jotka olisivat mitenkään uusia tai edes olemassakaan enää. Mutta ei se mitään, risteilyllä aikaakin on vähän rajallisesti ja kaikkea ihanaa löytyi itselle ja joululahjoiksi ihan "peruspaikoista", Åhlensin kirja- ja kotiosastoilta, NK:n sisustusosastolta ja By Malene Birgerin kauniista kaupasta Biblioteksgatanilta.

Joku miespuolinen kehtaa väittää, että minulle on vaikeaa ostaa lahjoja, vaikka oikeasti jo kaunis pakkaus on sellainen, joka saa minut onnelliseksi, vaikka sen sisällä olisi vain saippuaa (paitsi onhan siinä tietenkin riskinsä jos mies antaa lahjaksi pelkkää saippuaa. Tai suuvettä. Hmm.)! Himlan pumppusaippua oli siis ihan pakko ostaa, ja sehän on hyödyke, joten siksi sitä voi tuskin edes shoppailuksi/tuhlailuksi laskea... Margarethe-kulho -kokoelmani saivat täydennystä yhdestä valkoisesta (olivat tarjouksessa Åhlensilla, mikäli joku on Tukholmaan suuntaamassa) sillä niillä on ihan paras leipoa. Ruotsinkieliset naistenlehdet (Femina ja Damernas värld) ovat aina ihan vakio-ostokset ellen ole niitä jo Suomesta ostanut, mutta tällä kertaa löysin lisäksi itselleni pari kirjaa jouluksi. Gunilla Bergenstenin Konsten att vara otrogen på Facebook kuulosti hauskalta, mutta en tiedä siitä sen enempää. Sen sijaan Martina Haagin kirjoja olen lukenut aiemminkin, ja olin ihan täpinöissäni kun löysin häneltä uuden kirjan Glada hälsningar från Missångesträsk. Noita aikaisempia Martina Haagin kirjoja on käännetty suomeksikin, ovat ihan huippuhauskoja (kevyttä lukemista)!

Tyyny (NK) ja koru (Filippa K) olivat sitten niitä henkisen hyvinvoinnin kannalta tärkeitä ja erittäin perusteltuja ostoksia ;) Ei yhtään turhaa ostosta siis!

Onko teillä jotain erityistä mitä teette tai ostatte Tukholmasta?

---

I have always loved Stockholm and I have also lived there for about 6 months as an exchange student. Whenever I am in Stockholm, I just have to buy some Swedish magazines (Damernas värld and Femina) and I also have to visit the home decoration department in the department store NK. This is what I found this time, something for myself and some christmas gifts too...

2 kommenttia:

Lumo kirjoitti...

Kauniit pakkaukset ovat puoli lahjaa!

Viime Tukholman-matkasta on jo vuosia. Nuorempana siellä tuli käytyä usein, mutta nyt matkat tuntuvat suuntaavan aina jonnekin muualle, vaikka Tukholma olisikin kiva kaupunki viikonloppulomalle.

Annimanni/Arkkitehdin tytär kirjoitti...

Lumo: Olen samaa mieltä :)

Kaikkein parasta olisi lentää Tukholmaan ja yöpyä siellä hotellissa pari yötä, risteilyllä aikaa jää hirveän vähän olla perillä!