perjantai 19. elokuuta 2011

Kesän lapsia
Loppukesä on minulle aina vähän vaikeaa, haikeaa aikaa. Onhan se alkusyksy komea, mutta minun vuodenaikani on ehdottomasti kesä. Ollaankin yritetty nauttia kovasti näistä viimeisistä kesäisen lämpimistä päivistä. Aurinkoisia päiviä pihalla, iltalenkki kesäsateessa. Eilen kaupungillakin oli vielä kesä ja turisteja.


Silkkipaita Gant (vanha), farkut Liu JoMeidän virallinen kesälapsi (joka odottaa jo rakastamaansa talvea ja lunta) täyttää tässä kuussa seitsemän. Hänen myötään minusta on nyt tullut ekaluokkalaisen äiti, ihan uusi rooli minullekin. Koulun alku ei sujunut ihan niin hyvin kuin toivoimme, sillä tyttären kaverit laitettiin eri luokalle. Olen löytänyt itseni tästä koneelta kirjoittelemassa rehtorille... Olen aina pitänyt itseäni ihan järkevänä äitinä, mutta olenko nyt sitten virallisesti kanaemo? Voiko lastansa puolustaa leimautumatta? Enkö saisi edes jotakin kivempaa nimeä (poikani, 4v., ehdotti kyllä tässä yksi päivä sanaa lehmä, hmm...)?


 P.S. Sillä välin...

4 kommenttia:

Amalia kirjoitti...

Välillä täytyy olla vähän kanaemo, vaikka monesti sisäisesti kauhistelen joidenkin jokaisesta risauksesta valittamista - ikuisesti, kun ei voi lasta pumpulissakaan pitää.
Meillä esikoinen, joka vuoden odotti eskariin pääsyä itkee nyt joka aamu : / . Täällä tehtiin ylläri veto ja hoitoa tarvitsevatkin sijoitettiin koululle... onhan se raskasta 6 v.lle 10h olla koulussa "kun ei meillä ole mitään lelujakaan" - joskus tekis mieli sievästi mainita, empä ole sitä koskaan ennen tehnytkään.

Viestiä siis vaan reksille.

PS. yltiö sulonen tämä nuorempi neiti

Annimanni kirjoitti...

Amalia: Joskus tuntuu, että lauseesta "kyllä lapsi sopeutuu" on tullut sellainen mantra, jota käytetään joka tilanteessa, lasten kustannuksella. Miksi lapsen täytyisi AINA sopeutua, ihan mihin vaan? Mielenkiintoista meidän tilanteessa on, että ainakin olen oppinut tuntemaan muita lasten vanhempia - ainakin 6 tyttöä on erotettu parhaista ystävistään, alkaa tuntua jo ihan tahalliselta.

P.S. Kiitos ;)

Henna kirjoitti...

Aaaa.. kesänlapsi mä ooon! Nimittäin minäkin! Tykkäään vaan ihanasta lämmöstä ja valosta! Sitten voisi olla suoraan talvi pari kolme kuukautta ja taas kesä :D.

Todella ikävää, että tytön kaverit on toisessa luokassa :/. Pidä vaan tyttösi puolta!

Annimanni kirjoitti...

Niin juuri: kesä-, heinä- ja elokuu, ehkä syyskuu jos on pakko, sitten helmi- ja maaliskuu (joulu olisi tässä kohtaa ja olisi aina lunta). Okei, toukokuun loppu vielä mukaan, jotta sitä kesän alkua voisi sitten juhlia laulamalla suvivirttä ;)

Jotenkin tuntuu, että paljon hehkutettu kodin ja koulun yhteistyö ei nyt ole ihan vakuuttanut, kun rehtorilta ei saa edes kunnon vastauksia ja perusteluja, vain copy-paste kimppameilejä, blaah.