torstai 13. lokakuuta 2011

Matkasuunnitelma

Kyllä, me lennämme viikon kuluttua Pariisiin! Alun perin meidän piti lähteä vihdoin ekaa kertaa Barcelonaan, mutta lennot olivat ihan käsittämättömiä, me kun emme halua paluulennon lähtevän klo 06.00 aamulla (mahdollisesti vielä joku 6 tunnin vaihto tyyliin Bratislavassa). Tuohon nähden lippujen olisi pitänyt olla lähes ilmaiset, mutta ei, ne olivat huomattavasti kalliimmat kuin esimerkiksi nämä varaamamme liput. Nähtävästi Pariisi on se meidän juttumme, olemme juuttuneet tuohon kaupunkiin (tämä on neljäs yhteinen reissumme sinne). En kyllä valita. Itse asiassa totesimme, että siellähän me juhlimme vuosipäiväämme tasan 10 vuottakin sitten, joten tämähän on vähän niin kuin perinne jo.

Matkasuunnitelmaan kuuluu kunnon yöunia ja päämäärätön hengailu (leipomosta toiseen). Pariisissa on joskus todella vaikea löytää hyvää ravintolaa (eikä sellaista joka elää vain sillä että viattomat turistit sattuvat eksymään sinne "syömään" kauheaa moskaa), mutta leipomot eivät petä koskaan. Olemme monesti napanneet lounaaksi jotain herkullista piirakkaa ja jälkiruuaksi ihania leivoksia ja macaronseja. Olen myös yllättynyt siitä, kuinka kohteliaita pariisilaiset ovat. Ranskankielen taitoni on kielistäni huonoin (=pari sanaa), mutta silti meihin on suhtauduttu hyvin. Myös silloin, kun yritin tilata lounaaksi voimistelua vihannespiirakan sijaan (le gym - legumes).

Matka huipentuisi, jos löytäisin Pariisista vihdoin itselleni ruskeat nahkasaappaat. Luulisin ainakin, että siellä olisi enemmän varrestaan tarpeeksi kapeita malleja. No, visa saa voimistella joka tapauksessa ainakin lastenvaateliike Sergent Major:ssa -suloisia ranskalaisia vaatteita lapsille (hintataso suunnilleen kuin Zaran lastenvaatteilla).

---

We will fly to Paris next week and even thought this is our 4th time in Paris, I am so exited. Love love love that city! We are going to sleep well, eat hundreds of macarons and just enjoy our time. It would be nice to find something nice for myself (for example braun leather booties), but if not, I know my credit card will any way get some exercise at Sergent Major's (beautiful French clothes for children, equal price level as in Zara).

6 kommenttia:

Minna-Leena kirjoitti...

Oih, kuulostaa ihanalta. Pariisi on loistava kaupunki vierailla, kaunis. Meillä mieli vie kokoajan ajatukset Lontooseen. Sinne, kun taas pääsisi, vaikka siellä oltiin vasta keväällä viimeksi.:)

Ainutlaatuinen kirjoitti...

Ihanaa matkaa pariisiin. Minä lennän huomenna lontooseen viikonlopuksi. Ai, kun tykkään. Minullakin ruskeat saappaat ostoslistalla.

TinttiP kirjoitti...

Me löydettiin meidän kesäkuisella Pariisin matkalla aivan järjettömän hyvä ravintola totaalisen vahingossa eli nyt-on-löydettävä-joku-paikka-tai-taju-lähtee. Ruoka oli koko matkamme parasta ja palvelu aivan huippua!

Ruokailun jälkeen (mies)tarjoilija tuli kysymään, että haluammeko käydä vaihtamassa vauvan vaipan. Tarjoilija tuli mukanani naistenhuoneen eteiseen ja levitti valkoisen pöytäliinan pienelle sivupöydälle sekä avasi vesihanan valmiiksi :) Mistä suomessa saa tällaista palevelua? :)

Annimanni/Arkkitehdin tytär kirjoitti...

Minna-Leena: Hauskaa, että teilläkin on tuollainen paikka, jonne vain täytyy päästä ja tuntuu, ettei siitä saa tarpeekseen. Meillä on jo tietty katukin Pariisissa, joka on se "meidän katu", ja luonnollisesti juuri sieltä mielikuvissamme ostamme asunnon, jos muuttaisimme Pariisiin (ei ole näköpiirissä).

Ainutlaatuinen: Miksi ihmeessä Suomesta ei löydy näitä ruskeita saappaita?! Mukavaa matkaa ja toivottavasti onnistaa saapasrintamalla :)

TinttiP: Olisiko sulla noita tuon ravintolan tietoja? En ehkä haluaisi päätyä vuosipäivän illallista syömään kiinalaiseen ;)

RagDoll kirjoitti...

Naureskelin lueskellessani kirjoituksiasi. Jotenkin näistä tulee auttamatta hyvälle tuulelle! Aivan ihana blogi. =)

Itselläni on sama ongelma saappaiden kanssa. Siksi onkin hyvä olla luottosuutari, joka kaventaa edullisesti (20-40e) unelmiesi saappaat. ;)

Annimanni/Arkkitehdin tytär kirjoitti...

RagDoll: Kiva jos viihdyt :) Luottosuutarille olisi kyllä tarvetta, joskus tuntuu ettei lähisuutarilla ole aina silmää edes korkolapuille, kiva saada siroihin juhlakenkiin kamalan paksut laput, auts! Kavennuksia en siellä ehkä pystyisi edes harkitsemaan...