perjantai 1. heinäkuuta 2011

Loma-asuntomessuilla

Tänä vuonna loma-asuntomessut (avoinna 27.6 -10.7.2011) ovat Mäntyharjulla, eli mukavasti meidän kesäreittien varrella. Asunto- ja loma-asuntomessuilla käyminen on aina kuulunut minun kesääni, sillä molemmat vanhempani ovat arkkitehtejä. Pienenä en tästä perinteestä nauttinut pätkääkään, vain messujen metrilakusta. Nykyisin messuilla käyminen on sekä mielenkiintoista, että myös nostalgisia lapsuusmuistoja herättävää...

Lähdimme siis tiistaina pienelle reissulle, ja Mäntyharju oli aivan ajoreittimme varrellla. Meidän vaan meinasi käydä vähän köpelösti, sillä tarkoitus oli poiketa messuilla menomatkalla. Noh, lähtö viivästyi, ja tuntui järkevämmältä ajella suoraan Itä-Suomeen ja jättää messut paluumatkalle. Mutta paluumatkalle vasta pääsimmekin myöhään liikkeelle, emmekä meinanneet ehtiä messuille ollenkaan! Messut ovat avoinna päivittäin vain klo 10-18 ja sisään pääsee klo 17 asti. Lopulta ehdimme kuin ehdimmekin, mutta aikapulan vuoksi kiersimme vain mielenkiintoisimmat kohteet. Kamerakin minulta unohtui kotiin, ja jokunen kuva räpsäistiin vain äitini pokkarilla, jonne kuvat sitten vielä tietenkin jäivät... Olin aika yllättynyt, miten huonot kuvat messusivuilta löytyy, joten harmittaa!

Minun sydämeni suli heti ensimmäisessä käymässämme kohteessa - eli kohteessa numero 4 Plushuvila. Mökki oli sisustusta (Vepsäläinen) ja maisemaa myöten aivan mahtavan upea, eivätkä nämä kuvat tee oikeutta avaralle ja valoisalle kohteelle. Keittiöstä ruokatilan kautta olohuoneeseen jatkuvan yhtenäisen tilan seinä oli katosta lattiaan lasia, ja siitä avautui järvimaisema. Makuuhuoneissakin oli jokaisessa koko seinän levyinen ikkuna, joka ulottui katosta lattiaan. Kohteen pohjapiirrustus löytyy täältä.
Toinen kohde, josta pidin myös kovasti oli kohde numero 17 Lokki, josta sentään löytyy vähän paremmat kuvat. Jostakin syystä tämä kohde ei tuntunut niin valoisalta kuin tuo Plushuvila, vaikka näkymät olivat tässäkin kohteessa pitkältä sivulta suoraan ulos järvelle. Järvenpuoleiselle terassille avautui pariovi luonnollisesti olohuoneesta, mutta terassille pääsi myös sekä kylpyhuoneesta että "vanhempien makuuhuoneesta". Mahtavaa! Kohde oli pitkälti kalustettu Artekin kalustein. Kohteen pohjapiirrustus löytyy täältä.


Vaikka mökin rakennus (varsinkaan näin suureellisten mökkien!) ei ole ihan ajankohtaista, olimme todella tyyyväisiä, että pääsimme messuilla käymään. Kaiken kauniin katseleminen kun on sekin vaan niin mukavaa, ja voihan mukaan aina tarttua ideoita omaa kotiakin varten (varsinkin kun osa kohteista oli ihan omakotitaloja autotalleineen päivineen). ...ehkä kuitenkin lottoan pitkästä aikaa! ;)

P.S. Viimeinen kohde, eli kohde numero 22 Luukku, on varmaankin saanut eniten huomiota osakseen, onhan sen näytteilleasettajakin Aalto-yliopisto. Tämä kohde oli vain kovin pieni, eikä sieltä näkynyt järvelle -pahin puute tässä kesämökissä kuitenkin oli, ettei siellä ollut lainkaan saunaa!

4 kommenttia:

Rilla kirjoitti...

Meilläkin sattuisi lomareissureitille tuo! Plus vanhemmillani on mökki Mäntyharjulla, joten... :) Tarvis varmaan käydä!

Hei, kiitos kenkäkuvavinkistä. On ne kauniit. Äh, pitäisköhän lähteä ostoksille :)

TinttiP kirjoitti...

Oletpas ollut ahkera bloggaaja "naikkareiden jälkeen"! Miten ihmeessä sulla riittää aika! :) Ihanaa, että löysin sinut taas - teidän kuulumisia on niin mukava lukea :)

"nim. Minttu_77"

Annimanni kirjoitti...

Rilla: Käy ihmeessä, siellä riittää kaunista katseltavaa moneen makuun. Mutta aikaa tarvitsee kyllä ehdottomasti enemmän kuin vaivaisen tunnin, vaikka ei edes aikoisi käydä kaikkia kohteita läpi. Meni meinaan vähän urheiluksi se meidän kierros, puuh!

TinttiP: Kiva että löysit tänne! ...mihinkäs sitä seepra raidoistaan pääsee, joten täällä on tultu kirjoiteltua. Tuolta naiksuista kaikki tutut ovat hävinneet, mutta "virallisesti" minä en ole sitä jättänyt. Aikaa ei vain oikein riitä kirjoitella, ja tänne voi tavallaan kirjoitella lyhyemmin, vain satunnaisia "hajatelmia". Oikeasti aika ei tietenkään riittäisi tähänkään, mutta olen päättänyt etten ole mikään IHAN täyspäiväinen kodinhengetärkään, mullakin pitää saada olla jotain omia juttuja :)

Sanna InspiredByLove kirjoitti...

Kiitos sanoistasi! Tuo plushuvila oli mun sisustama kohde :)