lauantai 14. tammikuuta 2012

Ostoslista töihin

Raitamekko By Malene Birger, musta mekko Esprit, ylempi jakku Selected Femme/Stockmann.com, alempi jakku Filippa K/Stockmann.com, farkut Tommy Hilfiger/Stockmann.com, pusero H&M


Vaikka olen viimeisen vuoden tietoisesti muka koonnut itselleni uutta vaatekaappia (laskettuani, että olen viimeisen 8 vuoden aikana ollut yhteensä lähes 4,5 vuotta kotona äitiys- ja hoitovapailla ja välissä olleet työjaksotkin suurimmaksi osaksi raskaana), tositilanteen tultua kaapista ei sitten oikein meinannutkaan löytyä tälle työmatkalle sopivaa vaatetta.

Meillä ei tosiaankaan ole töissä mitään pukukoodia, ja erityisesti tanskalaiset pukeutuvat kokouksissakin TODELLA rennosti (olen nähnyt yhden jopa kokouksessa paljain jaloin), mutta itse haluan pukeutua kuitenkin vähän siistimmin, varsinkin kun olen työpaikalla auttamattomasti se nuorin tyyppi. Lentokoneessa vaatteiden pitää lisäksi olla mukavat ja olisinkin halunnut löytää kaapistani joustavan mekon (nyt se on tilauksessa jo!). Sen voi sitten naamioida siistimmäksi mustalla jakulla, jollaisen kyllä tarvitsen myös uuden. Lisäksi tarvitsen uudet tummat farkut sekä helppohoitoisia puseroita. H&M:n polyesteri-paidat ovat juuri sellaisia; pese ja pidä -tyyppisiä, joita ei juuri tarvitse silittää.

Jännä muuten, miten lakatut kynnet tekevät heti koko asusta jotenkin siistimmän ja laitetumman oloisen. Lakkailin edellisenä iltana viimeisin voimin vielä kynteni ja tuli melkein itku, kun ne olivat aamulla täynnä lakanajälkiä. Kävinkin heti turvatarkastuksesta selvittyäni ostamassa Helsinki-Vantaalta Diorin kynsilakan, ja toivon, että se todella on kehujensa mukainen.

8 kommenttia:

selma kirjoitti...

Tosi toimiva garderooppi! Nyt vaan jään pohtimaan ammattiasi ja työpaikkaasi...:)Isän jalanjäljillä?

Norppa kirjoitti...

Aivan ihania vaatteita! Voi että mäkin haluaisin työn, jossa voisi pukeutua kauniisti!

Hanna kirjoitti...

Heippa! Tämä olikin tosi ajankohtainen postaus myös mulle, oon palailemassa piakkoin takaisin töihin hoitovapaalta. Itse tykkään myös pukeutua vähän siistimmin vaikka varsinaista koodia ei olekaan. Hyvä kollaasi, koska näistä vaatteista on helppo kasata erilaisia yhdistelmiä ja maustaa niitä trendikkäimmilläkin jutuilla.

Hanna kirjoitti...

Kauniita vaatteita:). Mä muuten lakkasin kynnet aina lentokoneessa, siellä on aikaa eikä mitään tekemistä eli ei mitään mihin rutata kynsilakkaa. Muista vain laittaa turvavyö ensin kiinni:).

Inanaa kirjoitti...

Niin se vaan on, että on tämä blogi jäänyt bongaamatta. Nyt on virhe korjattu ja lukijaksi kirjauduttu. :)

TinttiP kirjoitti...

Moi ja valoisaa tätä vuotta! :) Diorin lakasta sen verran, että omissa kynsissäni pysyy siistinä tasan päivän! (olen hoitovapaalla ja ja sehän tarkoittaa jatkuvaa puunaamista ja vedellä läträämistä) MUTTA lakka tosiaan kuivuu nopeasti ja lakan pinta on aika ohut, mutta peittävä eikä lakanapainaumia tosiaankaan jää.

Annimanni/Arkkitehdin tytär kirjoitti...

Selma: Tämä on aina se kysymys jota jään pohdiskelemaan... ;) Kaikki varmasti luulivat, että ainakin toinen meistä, minä tai veljeni, jatkaisi tuolle alalle, sillä myös äitimme on arkkitehti (ja lähisuvussa on vielä muitakin). Mutta meistä tuli jotain ihan muuta. Tavallaan se on ihan hyvä, että olemme ehkä löytäneet sen oman juttumme, mutta tiedän kyllä isän toivoneen jatkajaa.

Norppa: Mutta sullapa ei ole sitä ongelmaa aamuisin, että mitäpä sitä pukisi ;D

Hanna: Hauskaa, että tämä on ajankohtaista myös sinulle. Itse tykkään aika klassisesta linjasta jota voi juuri sitten vähän maustaa persoonallisemmaksi, ja joka kestää aikaa ja josta löytää helposti yhdisteltävää kiireessä.

Hanna: Mun tuurilla tulisi turbulenssi (nytkin muuten oli!) ja sitten mulla olisi ne lakat sylissä ;) Lisäksi varmasti ajattelisin liikaa sitä, mitä muut matkustajat mahtaisivat lakan hajusta tykätä...

Inanaa: Hauskaa, ja tervetuloa!

TinttiP: Tuo on ihan totta, että täällä kotona lakka joutuu kovalle rasitukselle: palattuani kotiin seuraavaan aamuun mennessä oikean käden etusormesta puuttui jo puoli kynttä sitä edellistä lakkaa! Uutta en ole ehtinyt vielä testata, paitsi jos nyt heti lähdenkin tästä lakkaamaan ennen kuin tuo yksi herää...

Anonyymi kirjoitti...

Voi itku tosiaan, että lakka oli tahriintunut! Mutta ehkäpä sä olet jo ehtinyt toipua siitä!?