lauantai 28. huhtikuuta 2012

K niin kuin Köpis ja muita aarteitaYleensä työmatkailu tarkoittaa aikaisia lentokenttäaamuja ja pitkiä palavereja, eikä juuri muuta. Kollegojen tapaaminen on kuitenkin minusta tosi inspiroivaa, enkä sillä tavalla ajattele reissujen olevan ihan kamalan raskaita, plussan puolelle jäädään yleensä. Joskus kuitenkin toivoisi, että palaverin jälkeen aikaa jäisi muullekin, kuin yhteiselle illalliselle.

No tällä kerralla olin tanskalaiskollegoja tapaamassa ihan yksin, ja sain valita hotellin mieleni mukaan, eli Köpikseen siis! Minulle jäi jopa aikaa lähteä vähän shoppaamaan, vaikka Köpiksessä kaupat menevät arki-iltaisin kiinni klo 18.

Oikeastaan minulla oli reissussa ihan agenda. Äitini oli palannut Bostonista pari päivää aikaisemmin, huomatakseen kotona, että Abercrombiesta ostamassa paidassa oli vielä hälytin kiinni. Ainakaan Stockmannilla laitteet olivat niin erilaiset, etteivät hekään pystyneet sitä irrottamaan. Yllätys yllätys, Abercrombien lähin myymälä sijaitsee Köpiksessä, jonne nyt kerrankin olin menossa illaksi. Seikkailin siellä hälytinpaita kassissa ja sain kuin sainkin asian hoidettua. Ja sitten... Siinä Abercrombien edessä eräs tanskalaismies lähestyi minua ja pyysi treffeille! Siis ihan selvästi kohtaloa koko juttu, harmi vain että olen oman kohtaloni miehen jo löytänyt. Niin, ja kyllä tämä mies pilasi mahdollisuutensa kun kuuli etten puhu tanskaa vaan englantia ja halutessaan väkisin arvata mistä päin olen: "Somewhere from Eastern Europe?" Auts. Eikös tuo nyt melkein ole yksi loukkaavimmista mitä suomalaiselle voi sanoa?

Tapaus tietenkin hihititty minua koko illan, ja onneni oli täydellinen, kun löysin Zarasta valkoisen bleiserin (olen heikkona kyynärpääpaikkoihin!), jota olin metsästänyt omassa koossani Suomessa kaikista Zaran myymälöistä huonoin tuloksin. Lisäksi mies sai tuliaiseksi chililakuja ja piti minun vielä poimia tuo K-muki. Muistan ainakin, mistä se on ostettui, vaikka k-kirjain merkitsee minulle vieläkin enenmmän kotia ja muutamaa tärkeää ihmistä.P.S ...vaivannäkö äidin paidan kanssa kannatti, sain nimittäin Bostonin tuliaiseksi tuon suloisen Michael Korsin laukun, joka muuten sopii uuden bleiserin kyynärpääpaikkoihin aivan täydellisesti ;)

6 kommenttia:

Norppa kirjoitti...

Ihanaa, ihanaa, kaikki mitä kuvissa näkyy. Mun tekisi niin mieleni Köpikseen(kin), en ole koskaan ollut siellä silleen kunnolla.

heli kirjoitti...

Hei, miksi olisi loukkaavaa tulla luulluksi itä-eurooppalaiseksi? Mukavaa, että reissu oli antoisa. Kööpenhamina on ihana kaupunki!

Lumo kirjoitti...

Köpiksessä olisi kiva käydä pitkästä aikaa. Nyt sinne olisi vielä edullisia lentojakin.

Usean vuoden takaisella Pietarin-matkalla Siipalel tuotiin aina englanninkieliset ruokalistat, minulle venäjänkieliset ja tilaukset haluttiin ottaa minulta, aina venäjäksi. Vasta viimeisessä ravintolassa äkkäsin "Ne luulee mua venäläisksi postimyyntivaimoksi!"...

suvi m kirjoitti...

Ihania ostoksia! :)

Ja on varmasti imartelevaa, kun tuollalailla pyydetään treffeille. :)

Petriina kirjoitti...

Suloinen laukku!

Bleiserin kyynärpääpaikat antavat kivasti särmää, varsinkin valkoiselle jakulle.

Köpis on tosiaan ihana, sinne pitäisi lähteä heinäkuussa taas pitkästä aikaa.

Mukavaa sunnuntaipäivää sinne !

Annimanni kirjoitti...

Norppa: Köpis on kyllä ihana, varsinkin näin kesäaikaan. Ja olin kyllä aivan tohkeissani hankinnoistani, pari hyvää löytöä ja enempää ei edes tarvitse (koska sitten mulle tuleekin jo morkkis...)

Heli: Hyvä kysymys. Hassua, että monen tuttuni reaktio on ollut "Voi ei!", mutta hulluinta ehkä oli, että myös tanskalaiskollega kommentoi tyyliin "huh, teki varmaan mieli näyttää keskaria". Jotenkin ajattelin, että suomalaisten kohdalla tuossa olisi kyse siitä, että meillä on perinteisesti ollut niin voimakas tarve olla osa pohjoismaita ja erottua selkesti Venäjästä.

Lumo: Postimyyntivaimo! :D Pohjoismaalaisten seurassa mulla muuten on välillä puolivenäläinen olo, koska muiden pohjoismaalaisten englanti on sellaista laulavaa, mutta omaan korvaani tämä suomalaistaustainen englanti kuulostaa siltä kuin murtaisin venäjäksi...

Suvi m: No tokihan se tavallaan oli imartelevaakin, mutta kuitenkin samalla tuntui, että sen täytyi ehkä olla vähän hullu tyyppi, jos se sinne kadulle oli tullut naisia bongaamaan ;)

Petriina: Köpis on niin kaunis kesällä, sulle tulee varmasti kiva reissu!