lauantai 14. huhtikuuta 2012

Matkakuumetta
Hirmuinen matkakuume täällä. Suunnittelimme, jälleen kerran, lähtevämme New Yorkiin pääsiäisenä, mutta tuo kaupunki on osoittanut sellaiseksi, että jostakin kumman syystä emme taida päästä sinne ikinä. Mutta tällä kertaa emme päässeet "edes" Pariisiin, joka on ollut se kohde jonne yleensä olemme New Yorkin sijaan päätyneet.

Pariisi on ihana, ja monenkin matkan jälkeen siellä olisi nähtävää. Parasta kaikesta on kuitenkin vain tunnelmasta (ja leipomoiden valikoimasta) nauttiminen. Pariisi on ihana, koska minun erittäin vähäinen ranskankielen taitoni on rutkasti parempi kuin monen paikallisen englanninkielen taito. Jopa minä pääsen eroon täydellisyyden tavoittelusta, ja annan mennä. Ja sitten viitotaan ja hymyillään ja tullaan välillä erittäin väärin ymmärretyiksi, ja ne kylmiksi parjatut pariisilaiset tuntuvat silti suhtautuvan ihanan sympaattisesti. Olisi taas ihan pakko päästä sinne. Voi miten hienoa olisikaan, jos työmatkat joskus suuntautuisivat sinne; työntekokin olisi siellä varmasti ranskalaisen kepeää?

4 kommenttia:

Lumo kirjoitti...

Olen ollut Pariisissa yli 30 kertaa työmatkoilla mutta vasta viime vuosina olen lämmennyt kaupungille, kun olen lähtenyt jo viikonlopuksi ja ottanut omaa aikaa. Työpäivinä ei ehdi nauttia fiiliksestä, saati niistä leipomoista. Vaikka Pariisista pidänkin nyt enemmän, on New York silti ikuinen suosikkini.

Iisa kirjoitti...

Heippa! Annapa ensikertalaiselle esim. pari ravintolavinkkiä Pariisiin ekaa kertaa matkustavalle. Lähdemme vapun aikoihin ja odotan sitä jo niiiiin kovasti! :)

Hanna kirjoitti...

Täälläkin matkakuume, mutta jonnekin lämpimään, sillä tätä räntä/vesisadetta ei kestä kukaan...

Annimanni kirjoitti...

Lumo: Niin se taitaa nykyisin olla, että työmatkoilla ei ihan oikeasti pääse kaupungeista näkemään kuin ne neuvotteluhuoneet. Poikkeuksena säännölle tosin eilen illalla pääsin ihan oikeasti Köpiksessä hetkeksi kaupungille nauttimaan omasta ajasta ja lämpöisestä, aurinkoisesta illasta!

Iisa: Oih, Pariisi! Muuten täydellinen, mutta meidän on ollut yllättävän vaikeaa löytää sieltä hyviä ravintoloita! Turisteja on niin paljon, että ne huonommat paikat pysyy pystyssä satunnaisilla turisteilla. Hyvää lounasta saa kyllä monista kahviloista ja Brasseroista (tosin olemme harrastaneet paljon myös sitä, että haemme leipomosta ihania piiraita hotellihuoneeseen, ja lepuutamme lounaan ajan kävelystä kipeytyneitä jalkoja pötköttelemällä hotellihuoneessa). Illallisen suhteen on vaikeampaa, etenkin kun monet ravintolat ovat kiinni sunnuntaisin ja maanantai-iltaisin. 9.ssä kaupunginosassa löytyy kuitenkin Fuxia (Rue des Martyrs), joka oli loppusyksystä aika hyvin auki ja söimme siellä parikin kertaa iltalialaistyylistä ruokaa. Samalla kadulla on myös pikkuinen Cul de Poule (=kananperse, hih), äärimmäisen vaatimattoman näköinen ravintola, mutta ihanan paikallinen, ranskalaisen meno ja ruoka konstailettoman hyvää. Kannattaa käyttää tripadvisoria (www.tripadvisor.com) ja tarkistaa sieltä hyviä ravintoloita sen mukaan, missä päin Pariisia olette.

Hanna: Juu, lämpö ei olisi sekään ollenkaan huono vaihtoehto! Viime viikolla oli ihan kamalan, kamalan kylmä ja hyytävä tuuli, ja talvitakissa minäkin täällä edelleen kuljen...