lauantai 31. maaliskuuta 2012

LeikityttääTältä siellä tyttären huoneessa nyt sitten näyttää. Mieheni näki kauhean vaivan seinän lasikuitutapetin poishiomisessa ja seinän tasoittamisessa moneen kertaan (ja vielä uudelleen sama rumba epäonnistuneen magneettimaali-idean (jota vaatimalla vaadin) toteuttamisen jälkeen). Mutta seinästä tuli kyllä hieno, juuri sellainen kuin olin ajatellut.

Sitten tyttäreni sai mahtavalla tuurillaan Buzzador-kampanjasta (Buzzadorina toimiminen tarkoittaa, että silloin tällöin minulla on mahdollisuus osallistua johonkin kampanjaan, jossa saa kokeiltavakseen uutuus-tuotteita) paketin uusia Lego Friens -legoja ja arvatkaa vaan, pesikö ne liitutauluseinän ihan 6-0. Se hyväkäs... Näissä legoissa ne ukkelit ovat paljon tyttömäisempiä kuin "tavallisisssa" legoissa, ja ilmeisesti siksi tyttäreni on intoutunut näillä leikkimään "nukkekotileikkejä", siis sen jälkeen kun on purkanut ja taas rakentanut koko kahvilan.

Silti minä olen tyytyväinen editykseen tuossa tyttären huoneen sisustusprojektissa, ja kun kerran tuo tyttönenkin on onnellinen -oli se syy sitten se liitutauluseinä tai uudet legot- niin on se tuo miehenikin aika onnellinen kun sillä on NÄIN monta onnellista naista talossa. Tällä puheella sen nyt ILMISELVÄSTI kannattaa ryhtyä seuraavaksi hiomaan ja tasoittamaan sitä pojan huoneen lasikuitutapettia liitutaulumaalin tieltä, eiks niin?

7 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Kivannäköistä! Musta liitutauluseinä näyttää kyllä jämäkän tyylikkäältä, terveisiä hienosti ahkeroinneelle isälle! Hyvältä näyttää myös tytön kahvila, pitäisi kyllä päästä sinne juomaan kahvit:).

Annimanni/Arkkitehdin tytär kirjoitti...

Hanna: Kiitoksia. Olen aika tyytyväinen, että sain toiveen pinkistä seinistä käännettyä tähän liitutauluseinään. Ja mieskin on varmasti tyytyväinen kun tarvitsi operoida vain yksi seinä ;)

sanna kirjoitti...

Kaunis huone. Yksinkertainen, mutta tyttömäinen.Tykkään.
Meillä on tytöllä pitkä toivomuslista syntymäpäivälahjaksi noita friends legoja.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Hyvältä näyttää! Saanko kysyä tarkemmin, että miten hioitte ja mitä laitoitte lasikuitutapetin päälle? Oliko kova homma? Nimimerkillä: meillä olisi sama edessä...

Mia kirjoitti...

Näyttää tosi hyvältä, tykkään. Mä olen myös miettinyt lastenhuoneisiin yhtä seinää maalattavaksi liitutaulumaalilla, mutta vielä en ole onnistunut päättämään mikä seinä se voisi olla - neliön muotoisessa huoneessa ei ole sellaista 'ilmiselvää' seinää sille.

Blogissani on muuten sulle Kaunis blogi-tunnustus :)

Annimanni/Arkkitehdin tytär kirjoitti...

Sanna: Kiitoksia :) Jos minä olisin pikku tyttö, niin eiköhän se minunkin toivelistani olisi aika lailla noita täynnä... Ne ovat jotenkin niin söpöjä!

Anonyymi: Aluksi hiottiin hiekkapaperilla (sellaiseen varteen/hiontatukeen viritettynä) seinän pintaa karheammaksi (oletimme, että tasoite tarttuisi siten paremmin?). Sitten tasoitetta kolme kerrosta, jokaisen jälkeen välihionta ja putsaus (tasoitetta näin monta kerrosta siksi, että pohja olisi tarpeeksi kova, jotta se kestää siihen liitutaulumaalille piirtelyn). Sitten pohjamaali.

Sen jälkeen me (tai siis mies edelleen...) laitoimme vielä useamman kerroksen liitutaulumaalia. Niin ja jos joku halajaa tuota magneettimaalia laittavansa, niin pieni vinkki: tarkoitus oli laittaa magneettimaalia alun perin koko seinään, mutta se tökötti oli aika kallista siihen tarkoitukseen. Laitoimme sitä lopulta vain osaan seinästä ja vasta liitutaulumaalin yhteydessä. Jouduimme hiomaan sitä sitten pois (ja maalaamaan koko seinän uusiksi), koska magneettimaali on paksua ja röpelöistä -> olisi pitänyt laittaa suoraan karhennettuun seinään ja sitten vasta tasoittaa koko muu seinä "samalle tasolle".

Mia: Meillä taas tuossa vinokattoisessa huoneessa oli tasan tarkkaan tuo yksi seinä, jota saattoi ajatella. Matala seinä, jolla ei juuri muuta funktiota olisi ollutkaan :)

Kiitoksia kovasti tunnustuksesta, olen kovin otettu! Kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

sory mut onks kukaan miettinyt saneeraus gyprokkia 6mm tai tavallista 13mm. niin eitarvis hio ja tasoittaa 1000 kerttaa