perjantai 30. maaliskuuta 2012

Lasten huoneen tyyli


Kuvat: Ruskeat ja valkoiset pellavaverhot Stockmann.com; liitutaulu Kotonadesign/Finnish Design Shop; pojan naulakko Vitra/Nest
eläinpää Ombrellino; matto Forme; lakanat Lexington/Stockmann.com, talo-tyyny ja -hyllykkö Ferm Living/Gaudete Kids ja Houm, kaappi Ikea


Yksi meidän "remontin" kohteista ovat lasten huoneet. Muutimme aikoinaan tähän kotiin puolet pienemmästä, ja meillä oli todella väljää, kun vanhan kodin hyvin vähäisiltä vaikuttaneet huonekalut ripoteltiin tänne. Lasten huoneet eivät olleet listan kärkipäässä, kun mietimme uusia hankintoja. Nyt on kuitenkin aika antaa niillekin vähän loppusilausta.

Sekä tytön että pojan huoneeseen on sijoitettu paljon juttuja vanhasta kodistamme; tytön työpöytänä toimii meidän entinen Artekin pieni ruokapöytä, ja ruskeat ja valkoiset pellavaverhot olivat ennen meidän makuuhuoneessamme. Nyt ruskeat verhot ovat pojan ja valkoiset tytön huoneessa. Kaikki nämä toimivat mielestäni hyvin lastenkin huoneissa; en halua kauheasti ostaa erikseen lapsille tehtyjä huonekaluja/verhoja/mattoja, joista sitten kohta ollaankin kasvettu ulos. Toiveeni onkin ollut, että teemme huoneista sellaiset, että ne "toimivat" sellaisinaan myös kun lapset kasvavat. Pienillä asioilla huoneista saa kuitenkin lasten näköiset (kuten kaatamalla ne kymmenen kuutiota leluja sinne...). Suurin ja molempien huoneita yhdistävä tekijä tulee olemaan liitutaulumaalilla maalatut seinät. Ei mitään kovin uutta siis sinänsä, mutta minusta musta väri tuo mukavasti ryhdikkyyttä.

...ja tuo liitutaulun maalausprojektin parissa olemmekin tuhranneet aikaa oikein kiitettävästi. Meitä on siunattu lasikuitutapetilla, jota on käytetty yläkerrassa lähes kaikkiin seiniin. Liitutauluseinä on siis meille varsin suuri operaatio! Nyt on tytön huone siltä osin valmis, pitää vaan miettiä kuinka saa miehen innostumaan ja aloittamaan sama hiomis- ja tasoitusoperaatio pojan huoneessa.

3 kommenttia:

Omppu kirjoitti...

I feel you! Meitä on siunattu myös sillä ihastuttavalla lasikuitutapetilla. Ei tosiaan ollu ihan semmonen piece of nakki niiden lasikuititapettien eliminointi, mutta voin kertoa, kyllä siitä selviää ;) ja voi viideo, että mä haluisi meidän Toukalle noita Ferm Livingin hyllyjä. Kauheen kivoja!

Norppa kirjoitti...

Tosi tyylikkäitä ja kivoja suunitelmia. :)

Sympatiani lasikuitutapetin kanssa! Musta jo ihan tavallinenkin tapetti on niin helvetillinen repiä, että olen pitänyt parin vuoden tauot tapetillisten huoneiden remppaamisen kanssa. Yksi huone on enää jäljellä ja ajattelin, että saa ollakin, vaikka tapetit on vähemmän mun makuuni. Olkoon. Paitsi, jos meille tulee joskus lapsi, niin sitten nakitan raskausaikana sen homman miehelle ja vetoan siihen, etten voi siunatussa tilassa tehdä hommaa itse. :D

Annimanni/Arkkitehdin tytär kirjoitti...

Omppu: ...ja me kun aiomme eliminoida vain yhden seinän kummankin huoneesta. Ja siis itse asiassa "me" tarkoittaa tietenkin MIESTÄNI, minulle jää lastenvahtivuoro ;)

Norppa: Sulla on loistava suunnitelma sen viimeisen huoneen tapettien suhteen ;D Nuo lasikuitutapetit (ja vielä osassa huoneista aivan järjettömän kupruisesti tapetoidut) ovat jotenkin ihan järkyttävä nujerrus koko kodinlaittosuunnitelmille, kun aikaa on muutenkin aika vähän kaikelle tuollaiselle. Ja suunnitelmia mun päässä olisi tietty ihan kamalasti! ;)