perjantai 18. marraskuuta 2011

Pentikin joulua


Tosiaankin, eilen illalla pääsin hieman tuulettumaan ja jouluilemaan Divaani-lehden ja Pentikin järjestämään jouluiseen asiakastilaisuuteen. Ihan parasta rentoutumista sanon minä! Katsella vain kaikkea kaunista. Minkävärinen on teidän joulunne? Lapsuudessani joulu oli aina punainen, sen sijaan ensimmäiseen omaan kotiini ostin pienet syvänsiniset lasipallot ja leveää, sinistä satiininauhaa ruseteiksi. Nykyään pidän joulusta mahdollisimman vaaleana ja rauhallisena, lumen, jään ja valon juhlana. Vaikka useinkaan ainuttakaan näistä kolmesta ei oikeasti ulkona ole!---

Last night I was attending an event by Divaani-magazine and Pentik, a Finnish interior company. Usually at this time I am already in the middle of Christmas feelings and I have hard to NOT decorate our house for Christmas already in October. This year I am "behind the schedule" as there has been some kind of lack of interest (lack of sleep..!) So it was great to have some inspiration... In my childhood, the Christmas was always red, whereas for my very first Christmas in my own flat I had blue Christmas decoration. Nowadays my Christmas colour is white (I like it peaceful!), so it is not hard to guess that my favorite is the table dressed in white. What is your Christmas colour?

6 kommenttia:

Meän Satu kirjoitti...

Kauniita kattauskuvia oot laittanu tänne meän iloksi :)

Meillä joulu tullee olleen meän perinteisesti eli valkosta (vaikka missä), pellavanväriä (tyynyliinoissa), mustaa(vain keramiikkatontuissa), hopiaa (vaikka missä) ja ihan pienen pieni ripaus punasta (muutamissa isohkoissa ihanissa tyttö- ja poikatontuissa ja ripaus tyynynpäällisissä) :) ja tietekki värittömiä valosarjoja on jo lasipurkeissa ja valkoset ja mustat tähet jo ikkunoissa :) ja vihreää tullee olleen vaan aidossa joulukuusessa, joka kyllä peittyy melko ruhtinaallisesti nuilla valkosilla ja hoppeisilla koristeilla ja valosarjoilla :)

Kuulostaapa sekavalta värisotkulta muttei kyllä oo :D Ihan harmoninen ja tunnelmallinen kokonaisuus :)

Nautinnollista jouluilua sinnekki :)

Norppa kirjoitti...

Olipas kauniita kattauksia, tosin mua paloturvallisuuden puolestapuhujaa aina vähän nyppi se, että kynttilöiden lähelle on laitettu jotain turhan helposti roihahtavaa. No, kauniin näköistä silti. Rakastan noita Pentikin pieniä lasipurkkeja, joita ylemmässä kattauksessa on.

Meidän joulu on viime vuodet ollut valko-vihreä-violetti hipealla maustettuna. Yläkerrassa on perinteistä punaista. En ole vaihdellut värejä, kun nämä tuntuvat sopivan sisustukseen vuodesta toiseen ja mulla on iso määrä koristeita tätä teemaa tukemaan. Ostan joka vuosi pari juttua lisää ja kaikkia käytetään. Ja käpyjä on aina, mun mies jo vähän nauraakin mun kävyille. :D

Hanna kirjoitti...

Katsoin kateellisena tuota Divaanin ja Pentikin iltamaa, miksei meillä täällä Pohjoisessa järjestetä mitään vastaavaa...

Punainen tuo joulun meille. Sitä laitetaan sinne tänne ripaus valkoisen ja hopean seuraksi.

Annimanni/Arkkitehdin tytär kirjoitti...

Meän Satu: Onpas sinulla ihana murre! Kauniilta väreiltä kuulostaa, ja täytyy myöntää, että kyllä meillä lisäksi ainakin tuota vihreää tulee olemaan, koska kuusi pitää ainakin olla, ja onhan niissä valkoisissa joulukukissakin ne vihreät osat ;D Niin ja lapset varmaan väkertää jotain punaisia vessapaperirullavirityksiä, jotka tietenkin kuuluvat kunniapaikalle...

Norppa: Mistä oikein löydät niitä käpyjä? Ruotsissa yhdessä hotellissa oli kerran ovensuussa upea sangollinen sellaisia mahtavan isoja käpyjä, ja sellaisia ottaisin kyllä meillekin. Vaan kerääpä noita pikkukäpyjä sitten tuolta metsästä... Tuo violetti kuulostaa ihanan taianomaiselta jouluväriltä!

Tuo valkoinen kukka-asetelma ei luonnossa ollut ihan noin uhkaavan tulipalon näköinen, eli sellaisen voisin joulupöytään laittaa kun siinä kuitenkin istuttaisiin ihan vieressä. Sen sijaan kyllä mietin tulipalon mahdollisuutta tuolla Pentikin myymälässä, koska ei siellä kukaan tuntunut noita kynttilöitä vahtivan.

Hanna: Harmi, jos vastaavia ei ole siellä teillä päin! Mutta teillä ehkä on jouluna lunta, ja me täällä etelässä ehkä tarvitaan extra-apua joulutunnelman saavuttamiseen ;)

Minna.K kirjoitti...

Voi miten ihanan näköistä! Minunkin piti tuonne tulla mutta muistin sen tilaisuuden harmikseni liian myöhään. Ihania kuvia sinulla blogissasi! :)

Annimanni/Arkkitehdin tytär kirjoitti...

Minna K: No voi harmi. Seuraavalla kerralla sitten, vastaavia tapahtumia on mainostettu viime aikoina muitakin :)