lauantai 5. maaliskuuta 2011

Sieni-pekonipasta



Harjakaisen Kerttu tässä hei! Lämpö on palannut kotiimme lämmitysongelmien jälkeen, mutta mies se viettää edelleen paljon aikaa tuolla lämmityshuoneessa. Tai kiipeilee tikkailla, koputtelee ilmanvaihtoputkia ja puhuu alapohjaa tai jotain sen sorttista.

Onneksi yhteinen kieli löytyy keittiössä... Tästä uudesta pastareseptistämme tykkäämme molemmat!

Sieni-pekonipasta:
Ohjeesta syö kaksi tosi nälkäistä (kuten minä ja mieheni) tai neljä normaalia tyyppiä.

2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 pkt (120g) pekonia
(öljyä)
n. 400g suppilovahveroita (tai kanttarellejä)
4dl ruokakermaa
rouhittua mustapippuria
suolaa
spagettia

rouhittua mustapippuria
basilikaa tai rucolaa koristeeksi

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pieni sienet tarvittaessa. Paista paloiteltu/pilkottu pekoni teflonpannulla (me tykkäämme aika reiluista paloista). Älä laita pannulle tässä vaiheessa rasvaa, jotta pekonista tulee rapeaa, ja kaada pekonista irtoava rasva sekin pois pannulta (talteen) sitä mukaan kun sitä irtoaa. Laita valmiit, paistetut pekonit sivuun odottamaan. Laita vesi kiehumaan spagettia varten. Laita sienet pannulle ilman rasvaa ja jatka kypsentämistä, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää nyt pekonista irronnut rasva (käytä lisänä öljyä jos tarvitsee) ja sipulit sienten joukkoon, ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Kaada kerma joukkoon pannulle ja anna kastikkeen hautua keskilämmöllä kunnes se on hieman kiehunut kasaan. Keitä tällä välin spagetti.

Yhdistä valutettu spagetti, kastike ja pekonit ja mausta suolalla ja pippurilla. Jaa lautasille, koristele mustapippurirouheella sekä basilikalla tai rucolalla. Nam!

Ei kommentteja: