lauantai 11. elokuuta 2012

Lauantai oli lepopäivä

Tämä päivä on mennyt täysin rentoutumisen merkeissä. Vähän pyykin pesua, vähän ulkoilua ja nyt mies paistaa meille Etelä-Eurooppalaisen tyylin mukaisesti hyvin myöhäisen illallisen pihvejä.

Laskeuduin eilen illalla vasta puolen yön maissa kentälle tulessani työmatkalta, ja millainen kokous meillä olikaan, huhhuijaa. En ole koskaan ennen ollut mukana kokouksessa, jonka agendaan ja osallistujalistaan on tehty viime hetken muutos; niin viime hetken, että kaikki selviää vasta paikan päällä kokouksessa. Hurjan kokouspäivän jälkeen sain vielä tietää paluulennon olevan ylibuukattu ja olin ihan varma, etten pääse edes kotiin. Ystävällinen virkailija sanoi portilla juuri laittaneensa minulle "hyvä paikan" ja wau, minä olinkin bisnes-luokassa. Koko lennolla bisnes-paikkoja oli kokonaiset 5kpl, joten kylläpä onni potkaisi oikealla hetkellä! Konjakki maistui oikein hyvältä...
Ulkona on syksyistä (vaikka elokuu on kyllä mielestäni vielä kesäkuukausi!), ja viikonloppukukkasetkin hain oman pihan sijaan kukkakaupasta. Näin Hangon reissulla antiikkiliikkeen ikkunassa tämän Helena Tynellin Pala-maljakon, enkä voinut jättää sitä sinne. Mummolassa on tällainen vihreänä, ja mummi napsi siihen aina kaatuneet pionit. Kukat istuvat tuossa maljakossa tosi kivasti, ja siitä tulee mieleen suloisia muistoja.

---

Weekend flowers in my new vase called "Pala" by Helena Tynell that I found in an antiques store in Hanko during our summer vacation. My grandmom had a similar but in green, so this vase really bring a lot of warm memories. And I love that grey shade plus flowers sit really nice in it I think.

5 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Ihana maljakko, ja vielä kauniita muistoja herättävä:). Mukavaa viikkoa sinne, minullakin alkavat työt ensi viikolla, hui:)!

Lumo kirjoitti...

Bisnesluokkaan pääseminen on aina mukavaa (paitsi, kun ohi kulkee noin viisikymmentä omaa asiaksata, jotka letkauttelevat kuinka hyvin meillä varmaan menee kun matkustan bisneksessä ja he turistissa...).

Tickler kirjoitti...

Hortensiat säilyvät mahtavan pitkään!
Eilen piipahdin matkalla Heinolan Ellan Antiikissa. Suosittelen sitä, mieletön valikoima ja kohtuulliset hinnat! Katsoin tuota samaa maljakkoa, mutten ihastunut lilaan väriin. Vihreä tai tuo vaaleansininen olisi ehdottomasti lähtenyt mukaan.
Sen sijaan kotiin pääsi Saara Hopean Nyppylämalja.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Olen metsästänyt kyseistä maljakkoa, mutta vaaleansiniseen en ole harmikseni törmännyt missään. Haluaisin varmistaa, että onhan maljakkosi tosiaankin vaaleansininen eikä siniharmaa?

Annimanni kirjoitti...

Hanna: Ai, sinäkin jo palaat töihin? Ihanan pitkään "sait" kuitenkin olla kotosalla ja toivottavasti työt alkavat nyt mukavissa merkeissä :)

Lumo: Huh, onneksi mun ei tarvinnut "selitellä" kenellekään mitään, kun koneessa ei ollut edes työkavereita.

Tickler: Tuo on totta hortensioista, toinen samalla reissulla ostamani on nimittäin vieläkin hengissä. Tuo minun maljakkoni on muuten harmaa, ilmeisesti vesi ja maljakkoon osuva valo tekee siitä kovinkin sinisen.

Anonyymi: Hei, pahoitteluni että vastaukseni tulee näin myöhään. Maljakkoni on tosiaan se aavistuksen sinertävä harmaa, en aiemmin huomannutkaan miten kovasti väri noissa kuvissa sinertääkään. Mutta maljakosta on olemassa sellainen taivaansinisempi versio, sen olen joskus livenä nähnyt.