perjantai 30. joulukuuta 2011

Meidän juhlintaa






Olen vähän myöhässä näiden jouluisten kuvien kanssa, mutta olkoon nämä minulle todistusaineistona (että kyllä se siitä!) taas ensi joulun epätoivoisia hetkiä varten. Paitsi että tietenkin ensi jouluna olen vihdoinkin ottanut opikseni ja ostanut kaikki lahjat marraskuussa ja paketoinut ne itsenäisyyspäivään mennessä. Ja se pöytäliina. Sen olen vienyt edellisen käyttökerran jälkeen PESULAAN ja välttynyt kokonaan silittämiseltä. Hyvä minä.

Tänä vuonna varsinainen joulu suhahti ohi tosi vikkelään (minulle kyllä koko vuodenvaihde on vielä joulua, ja joulukuusikin saa olla paikoillaan loppiaiseen jos vaan kestää). Jouluaattona meillä oli taas kaksi kattausta, eli vieraita joulupuurolla ja sitten illemmalla jouluaterialla. Joulupäivänä meillä ei netti toiminutkaan laisinkaan ja tapaninpäivänä lähdimme reissuun Itä-Suomeen, jossa meillä ei sitten puolestaan ollutkaan sähköjä! Ja jossain tuon sähkökatkon ja kotiinpaluun välissä meidän poika puolivahingossa nielaisi legokypärän, joten en tiedä ovatko nämä meidän seikkailumme edes vielä ohitse.

---

Christmas pictures, finally. Internet connection break, electricity break (there was a huge storm in Finland on Boxing Day) and swallowed Lego-parts -we have had it all!

perjantai 23. joulukuuta 2011

Melkein





Työmatkalta (!) suoraan sängyn pohjalle, siinä tämä viikko pähkinänkuoressa. Ja silti melkein joulu paketissa. Tämän päivän olen vältellyt pöytäliinan silitystä, siis sitä jonka lupasin viime jouluna silittäväni ainakin viikkoa ennen joulua. Mutta nykyään tämä alkaa olla melkein traditio, pöytäliina kuuluu silittää yömyöhään viimeisillä voimillaan... Ehkä joulu ei enää tuntuisi joululta ilman sitä?

Nyt siis hommiin.
P.S. Inhoan silittämistä

---

Christmas is almost here, and everything is done. Except for ironing the table cloth for tomorrow. This is something I promised myself last year -I would iron it at least one week before the coming Christmasses. But here we are again. I guess this already starts to be my Christmas tradition.


But now I have to go and do it.
P.S. I hate ironing

lauantai 17. joulukuuta 2011

Ei mitään paketoitavaa?


1. Lexington-pyyhe (Stockmann) 2. Iittala-lahjakortti 3. Bruka-keittiöpyyhkeet 4. Gear4 Angry Birds -nappikuulokkeet (Stockmann) 5. Chanel-kynsilakka 6. Ullakkopuodin pannuhiippa (valurautapannun  kahvaan) 7. Boss-vyö (Stockmann) 8. Balmuir-kynttilä 9. Hackman Touch huhmare ja survin 
10. Boss-kaulaliina (Stockmann) 11. Steltonin Pure Black -veitset


Joillekin ihmisille on vain niin vaikeaa keksiä lahjoja! Yleensä ne hankalimmat ovat miehiä. Kokosin tähän vielä viime hetken ideoita, osa näistä päätyy meilläkin lahjapaketteihin.

Naisille:
(1.) Laadukas pyyhe. Itse ainakin ilahtuisin, ainakin jos väri olisi jokin aika klassinen ja neutraali. (2.) Iittalan lahjakortti on aika perinteinen, mutta ihana. Joku ihana spa-lahjakortti on varmasti myös monelle mieluinen!
(3.) Raikkaat keittiöpyyhkeet ilahduttaisivat minuakin, värit ja kuosit kun vielä valitsee niin, että ne sopivat niin maalaisromanttiseen kuin vähäeleisempäänkin tyyliin. (5.) Laadukas kynsilakka olisi pientä ylellisyyttä kosmetiikasta pitävälle. (6.) Ullakkopuodin pannuhiippa (eli esim. valurautapannun kahvaan pujotettava "patalappu") on pieni ja kiva annettava niin naiselle kuin kokkaavalle miehellekin, ja värejä ja kuoseja on useita. Harmittelen etten ostanut näitä enempää! (8.) Kynttiläkin voi olla aivan ihana lahja, kuten tämä Balmuirin hopeinen pallokynttilä. Ei haittaa, vaikka meillä on sellainen jo entuudestaan!

Miehille:
Miehet ovat niin hankalia! Ja se hankaluus alkaa yllättävän aikaisin... (4.) Angry birds -kuulokkeet voisivat olla kivat jollekin nuoremmalle miehelle, ja itse asiassa jo meidän 4-vuotias ilahtuisi Angry Birds -pyyhkeestä (varmasti lakanoistakin, mutta toivon että joku säälii MINUA sen verran, ettei sellaisia hirvityksiä lahjaan paketoi. Pyyhe voisi asua pojan treenikassissa ;) ) (7.) Oma musta vyöni on aina kateissa kun vaihdan housuja, joten tuskinpa se kaksilahkeisiakaan haittaa, vaikka vöitä olisi useampia. Käännettävissä vöissä on muuten yleensä sellainen irroitettava se solki, että vyön voi lyhentää sopivan mittaiseksi, joten koon kanssa on helppoa! (10.) Hyvälaatuinen kaulaliina on perinteisempi lahja, mutta ilahduttaa vanhempaakin, pukeutumisesta kiinnostunutta miestä (saattaa myös ilahduttaa niitä miehiä, joissa jo vaatekauppaan astuminen aiheuttaa ahdistuskohtauksen). Miesten asusteet ovat muuten vielä huomenna Stockmannilla (ja verkkokaupassa) -20%. (9.) Mortteli eli Iittalan valurautainen huhmare on jykevän miehekäs ruuanlaitosta kiinnostuneelle, ja (11.) vähemmän kokkaavan miehen täytyy todennäköisesti edes leipää joskus leikata, siihen tarkoitukseen siis kaunis ja miehekäs Steltonin musta veitsi.

Onko teillä jotain hyviä vihjeitä jaettavaksi?

---

Here are some of my tips for Christmas presents for those people to whom it is very difficoult to buy something (usually men!) or for those ladies who's taste you maybe don't know that well but you would like to give them something anyway...

perjantai 16. joulukuuta 2011

Kirjaimet pakettiin







Ensimmäinen satsi paketteja on kääritty iloisiin punaisiin. Olen syksyn aikana ostanut useamman rullan washi-teippejä, ja intouduin niistä väkertelemään paketteihin koristeeksi lahjansaajien nimikirjaimia. A, E ja K-kirjaimet ovat olleet aika inhimillisiä toteuttaa, mutta voi kyllä olla, että nimeän esimerkiksi S-kirjaimella alkavat ihmiset uudelleen!

MUOKS: Nämä teipit olen hankkinut Teippitarhasta, punainen on "Perinteinen japanilainen samekomon aaltoilevat pilkut" ja harmaa "Perinteinen japanilainen asanoha tähtikuvio"
---

Christmas gift wrapping - I have bought several rolls of washi tapes and decorated the gifts with washi tape letters. It was quite easy with letters like E, A and K but it might be that the letter S turns out to be quite a (too big) challenge!

tiistai 13. joulukuuta 2011

Joulusiivous





Meillä ei ole koskaan käynyt siivoaja, mutta kun marraskuun alkupuolella Citydealissä oli siivoustarjous, päätin kokeilla ja ostaa kyseisen siivouslahjakortin. Sillä meillä on tänään tehty neljän tunnin joulusiivous! Kylpyhuoneessa tuoksuu ihan hotellilta (=kloorilta?), siitä tulee aika luksusolo. Mutta mitä ihmettä kotona tehdään silloin, kun siivoaja siivoaa?! Jotenkin tuntuu kamalalta istua sohvalla lukemassa lehteä toisen uurastaessa...

No sen kuitenkin tiesin, että siivouspäivän kruunaa kukkaset, ja mielessä siinteli valkoiset ruusut. Valkoisia leikkokukkia ei oikein tuntunut olevan tarjolla (ainakaan tuoreita), joten nappasin lopulta mukaani harsokukkia (siis juuri niitä mitä ennenvanhaan oli kaikissa kimpuissa "täytteenä"), ajattelin että joulukoristeiden kanssa ne näyttäisivät kivan "huurteisilta heiniltä" näin lunta odotellessa...

---

Today we had a cleaning lady for the first time in my life! But what are you supposed to do when somebody is cleaning your house? It feels somehow terrible to just sit on the sofa and read some magazines... When the house is clean, it is also nice to have some fresh flowers to maximize the luxorious feeling, but they were out of white roses today. So I bought these instead, I thought they would look a bit like frosty hay with these glass balls (we still have no snow!).

lauantai 10. joulukuuta 2011

Rakas JP


 1. Biotherm  l'eau  Vanessa Bruno -vartalotuoksu (kausituoksu) 2. Korvakorut, Efva Attling 3. Siirtolapuutarhamuki, Marimekko 4. Ateenan aamu -lasiteos, Iittala 5. Joulunpunainen kynsilakka, Chanel 6. The Kennedys DVD 7. Lotus-lyhty, Design House Stockholm 8. Avaimenperä, Furla 9. Work-lamppu, Design House Stockholm 10. Heima-kynttelikkö, Normann Copenhagen/Finnish Design Shop 11. Arne Jacobsen kupit, Design Letters/Finnish Design Shop


Hei JP,

Onpas kiva nähdä jälleen pitkästä aikaa! Se kello 16 sopii meille oikein hyvin. Esikoinen (aivan oikein, hän on tosiaan jo ekaluokkalainen!) on vähän kysellyt sinusta, kun kaikki hänen luokallansa eivät kuulema joulupukkiin usko. Kerroin hänelle, että se johtuu siitä, ettei kaikissa uskonnoissa vietetä joulua, ja tietenkin sinä kunnioittaen otat huomioon tällaiset asiat. Pienemmät lapsemmekin kasvavat kovaa vauhtia ja ovat olleet kiltisti, eihän poika mitään mahda jos hänellä on eemelin luonne ja kolmannella lapsella kuuluukin olla ihan selviytymisen takia erittäin luja ja kimeä ääni, ettei nyt aivan ilman ruokaa jää.

Minäkin olen ollut olosuhteisiin nähden kiltti ja ahkera, kun olen pyörittänyt kaikkea tätä ja pesukonettakin. Tässä siis muutama toive...

Nähdään pian,


Annimanni


---

These are my humble wishes for the Christmas...

torstai 8. joulukuuta 2011

Tip tap



Smokkijakku Esprit, paita Gant, hame Tara Jarmon, kengät Stuart Weizman, laukku Menbur


Meillä oli eilen työpaikan pikkujoulut. Meitä on vain pieni ryhmä, ja olemme kaikki naisia. Minä olen 30+ ja seuraavaksi nuorin on jo 50-vuotias. ...ja meillä oli jälleen niin hauskaa! Meidän pikkujouluissamme ei pidetä pitkiä puheita tai tuloskatselmuksia, ei örvelletä eikä juosta karkuun lähenteleviä miehiä tai tapella siitä yhdestä ainoasta miehestä jonka kaikki haluavat. Ei ei. Meillä vain heitetään hurttia huumoria ja nauretaan kovasti! Meidän ryhmän tätienergia on aivan mahtavaa, ja minusta on hienoa huomata, että kaikissa naisyhteisöissä ei juoruta ilkeästi tai olla kateellisia. Minä olen jopa saanut kannustusta näiltä ihmisiltä, he tuntuvat haluavan auttaa minua uralla eteenpäin. Olen oikeastaan aika liikuttunut.

---

We had a Chirtmas party with my team (I was invited even though I am still at home care leave) and we had so wonderfully hilarious. We are just a small team, we all are women, I am the youngest (30+) while the next youngest lady turned already 50. Against all odds, we just get along so well...

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Yksivuotiaalle



Meilläkin on viime aikoina juhlittu, kuopus sai vihdoin synttärijuhlansa, oikein kahdessa erässä. Tarkoitus ei ollut viettää juhlia joulua erityisesti alleviivaten, sankarikin kun täytti vuoden siis jo lokakuun lopussa eikä nyt joulukuussa. Menulla oli kuitenkin jo joitakin jouluisia makuja, graavia lohta ja marsipaanikakku, lisäksi lapsille Tukholmasta tuotuja pipareita.

Suolaiset tarjottavat leivoimme itse vanhoista hyviksi havaituista resepteistä, mutta onneksi myönsin ajanpuutteen ja ostin kakun valmiina. Kakkukeisarin prinsessakakku haettiin Stockmannilta, ja voin suositella. Se ei ollut ollenkaan sellainen liian makea kuten prinsessakakut tuppaavat olemaan, ja lisäksi todella mehevä ja kevyehkö (en tarkoita kaloreita...).





Meillä on leluja "aika paljon" jo kahden isomman lapsen jäljiltä, mutta onneksi mitään kamalaa lelukuormaa ei siunaantunut. Mikä parasta, yksikään uusista leluista ei ole muovia eikä niistä lähde ääntä! Kummitädin Australiasta asti tuodut Uggsit lämmittävät sankarin varpaita ja ainakin äidin mieltä! Yksivuotias taisi pitää eniten mollamaijasta, jota on suurella rakkaudella jo ruokittu silmän kautta makaroneilla...

---

Our youngest turned 1 year!

Linnan kauneimmat asut 2011

Minna Kauppi


Mirella Koullias
Kike Elomaa
Jaana Pelkonen
Leena Harkimo
Kaisa Nieminen


Ihanat iltapuvut on taas tihrustettu telkkarista, ja on hienoa huomata, että niin monet olivat nähneet pukeutumisessaan vaivaa. Tässä ovat minun mielestäni illan upeimmat asut. Nämä kaikki ovat sellaisia, jotka voisin itse laittaa päälle vaikka nyt ihan heti! On vaikea valita kuka oli upein, Kike näytti oikeasti kreikkalaiselta jumalattarelta (hiukset olivat sentään kiinni, vaikka niitä onkin parjattu) ja Leena Harkimo oli jälleen kerran täydellisen upea. On ilahduttavaa, ettei tarvitse olla kaksikymppinen näyttääkseen hyvältä.


 Jenni Vartiainen

Kaikki kuvat Iltalehti ja Iltasanomat


Jenni Vartiaisella oli upea kokonaisuus (tuli mieleen Kleopatra), mutta puku ei ollut minun tyyliseni. Kampaus sen sijaan oli yksi illan kauneimmista!


Mitä mieltä olitte eilisistä puvuista?

---

Yesterday we celebrated our independence day in Finland. These were the most beutiful gowns this year at the presidental Finnish Independence Ball I think.

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Tukholman tuliaisia









Olen aina tykännyt Tukholmasta ja olen asunutkin siellä puolisen vuotta opiskeluaikoina ja edelleen se tuntuu vähän niin kuin "kotikaupungilta". Noista ajoista on kuitenkin sen verran aikaa (kymmenisen vuotta, hui!!!), että enää ei kyllä kaupungista juurikaan tiedä sellaisia ostosvinkkejä tai loistavia kahviloita/ravintoloita, jotka olisivat mitenkään uusia tai edes olemassakaan enää. Mutta ei se mitään, risteilyllä aikaakin on vähän rajallisesti ja kaikkea ihanaa löytyi itselle ja joululahjoiksi ihan "peruspaikoista", Åhlensin kirja- ja kotiosastoilta, NK:n sisustusosastolta ja By Malene Birgerin kauniista kaupasta Biblioteksgatanilta.

Joku miespuolinen kehtaa väittää, että minulle on vaikeaa ostaa lahjoja, vaikka oikeasti jo kaunis pakkaus on sellainen, joka saa minut onnelliseksi, vaikka sen sisällä olisi vain saippuaa (paitsi onhan siinä tietenkin riskinsä jos mies antaa lahjaksi pelkkää saippuaa. Tai suuvettä. Hmm.)! Himlan pumppusaippua oli siis ihan pakko ostaa, ja sehän on hyödyke, joten siksi sitä voi tuskin edes shoppailuksi/tuhlailuksi laskea... Margarethe-kulho -kokoelmani saivat täydennystä yhdestä valkoisesta (olivat tarjouksessa Åhlensilla, mikäli joku on Tukholmaan suuntaamassa) sillä niillä on ihan paras leipoa. Ruotsinkieliset naistenlehdet (Femina ja Damernas värld) ovat aina ihan vakio-ostokset ellen ole niitä jo Suomesta ostanut, mutta tällä kertaa löysin lisäksi itselleni pari kirjaa jouluksi. Gunilla Bergenstenin Konsten att vara otrogen på Facebook kuulosti hauskalta, mutta en tiedä siitä sen enempää. Sen sijaan Martina Haagin kirjoja olen lukenut aiemminkin, ja olin ihan täpinöissäni kun löysin häneltä uuden kirjan Glada hälsningar från Missångesträsk. Noita aikaisempia Martina Haagin kirjoja on käännetty suomeksikin, ovat ihan huippuhauskoja (kevyttä lukemista)!

Tyyny (NK) ja koru (Filippa K) olivat sitten niitä henkisen hyvinvoinnin kannalta tärkeitä ja erittäin perusteltuja ostoksia ;) Ei yhtään turhaa ostosta siis!

Onko teillä jotain erityistä mitä teette tai ostatte Tukholmasta?

---

I have always loved Stockholm and I have also lived there for about 6 months as an exchange student. Whenever I am in Stockholm, I just have to buy some Swedish magazines (Damernas värld and Femina) and I also have to visit the home decoration department in the department store NK. This is what I found this time, something for myself and some christmas gifts too...

perjantai 2. joulukuuta 2011

Vipinää



Olen käynyt ihanalla rentouttavalla Tukholman risteilyllä ja saapunut sieltä melko epärentouttavalla tavalla suoraan järjestelemään (vihdoin) kuopuksen 1v-synttäreitä. Juhlien jälkeen on kuitenkin hyvä mieli ja siisti koti (siis OLI...). No mutta kukat kukoistavat ainakin vielä! Tiesittekö muuten, että ruusut tulee laittaa melko kuumaan veteen? Tämän vinkin jälkeen ruusut yleisesti ottaen ovatkin kestäneet paljon pidempään, eivätkä nuupahda niin helposti.

Kaunista viikonloppua!

---

I have had a nice cruise to Stockholm, Sweden and then a not-so-relaxing return to home to finally arrange the birtday party to our 1-year-old. But afterwards it is so rewarding when your home is looking nice after all that cleaning. Even the roses still look good - I have learned they require quite hot water in the vase. That really makes a difference!